Praktické rady ako získať pasívny príjem

12. septembra 2017 Investovanie

Vedeli ste, že na našej planéte vlastní  „až“  8 osôb majetok v hodnote 3,6 mld majetku zvyšných osôb?   Podľa organizácie Oxfam majú obe skupinky ( 8 osôb : 3,6 mld osôb ) v rukách 426 mld dolárov. V tomto blogu nebudem  analyzovať situáciu ako a prečo, lebo tento nepomer má dostatočnú výpovednú hodnotu, ale budem vážne aj  s humorom  hľadať riešenia ako sa priblížiť k  tej prvej skupinke.

Čo robí tých 8 ľudí sveta inak ?

Úsmev –  môže znamenať   dobrý  štart.  Pozrime si takú. fotku Jeffa  Bezosa, zakladateľa Amazonu, ktorý urobil z pôvodného obchodíku z knihami najväčší online shop  s  produktami všetkého druhu. Tak možno aj preto nájdete tohto pána na nete  iba „vyrehotaného“.

Foto: wikipedia, Bezos in 2010

 

Ak máte s usmievaním sa problém, lebo vo Vašom živote nie je na smiech nič, mali by ste s tým niečo urobiť A tu prichádza moja prvá praktická rada:

 

Navštívte  kurz smiechu 

Naučíte sa tu smiať aj bez dôvodu, bez vtipov, komédie a  iných vonkajších podmienok. Smeje sa  na základe slobodného rozhodnutia a z vlastnej vôle. Kombinujú sa smiecho – cviky so špeciálnym dýchaním čo prinesie do tela a mozgu viac kyslíku.  Čo bude mať za následok, že začneme  premýšľať. Smiať sme sa naučili a keď vysmiaty začneme aj premýšľať budú sa diať zvláštne veci. Sadneme si k PC a z úsmevom napíšeme odpoveď našim veriteľom za neuhradené splátky. Nemôžeme byť pri tom naštvaný a zázraky sa zrazu začnú diať. Ich reakcie budú neočakávané, odpustené poplatky za upomienky atď. Na druhej strane  zostáva stále len človek.

 

Šetrením  k bohatstvu

Tešíme sa z prvých ušetrených peňazí a na tejto ceste pokračujeme. Urobíme si zoznam a budeme prekvapení koľko toho je. Začneme potravinami. Prejdeme na domácu stravu a to myslím na „váru“ pripravenú doma na našom sporáku, škrtáme návštevy reštaurácií a podobných podnikov.  Obmedzíme nákup kozmetických  hračiek, aj tak sú naše kúpeľne preplnené desiatok prepotrebných „dušgelov“ , šampónov a krémov.

Keď to pripočítame k prvej položke za  mesiac z toho vzniknú ušetrené  stovky Eur.

Na obdobie pred zbohatnutím škrtneme aj rezervovanie dovoleniek a výletov. Nejaký ten rok bez luxusného ničnerobenia vydržíme . Namiesto toho sa pravidelne vyberieme na chatu,  vysadíme  záhradku a v čase zberu sa tešíme nielen vlastnej úrode, ale aj  ďalším ušetreným peniazom.  Bonusom bude štíhla línia získaná fyzickou prácou (v digitálnej dobe stále vzácnejšie).

Táto nová cesta k bohatstvu nás začína baviť. Sme kreatívnejší, fyzicky atraktívnejší  a na konci prvého šetriaceho roka bohatší o tisícky Eur. V prípade, že sme vytrvalí a ešte si dáme jedno,  dve, alebo viac  „šetriacich  kolečiek „ zistíme, že v našom prasiatku sa nachádza malý kapitál a budeme potrebovať poradiť  čo s ním.

 

Správne investovať

Tu  prichádza najdôležitejšia časť . Aby naše nasadenie a námaha zožali úrodu, potrebujeme dobrého a skúseného poradcu, investičnú spoločnosť alebo len sedliacky rozum, kam s ušetreným kapitálom.

Ak ste vždy  túžili byť  realitným magnátom aj keď v mini verzii, zaobstarajte si nehnuteľnosť/i , prenajmite ich a užívajte si pasívny príjem. Možno budete ešte potrebovať hypotekárnu injekciu, ale z dlhodobého hľadiska si úverom splátíte dlh  a hodnota nehnuteľnosti vám vyrastie. Ak po tom túžite, ale do rizika sa vám  nechce ísť, je tu šanca zapojiť sa do projektov, ktoré hromadne  investujú a vy sa môžete zapojiť už aj so stoeurovým kapitálom (https://www.benjaminsig.com/ ) .

Téma investovania je rozsiahla a náročná, získať pasívny príjem je snom všetkých investorov. Veď koho by  nepotešilo mať mesačne pasívne peniaze na život a svoj čas venovať hlavne svojím koníčkom a rodine ? Krásna to predstava a držím palce aby ste ju aj dokázali zrealizovať.

 

Autorka: ERM

Mohlo by vás zaujímať