Oplatí sa presťahovať počas korona krízy ?

17. marca 2021 Investovanie

V roku 2020 do našich životov zasiahla pandémia veľmi nečakane, a mnoho z nás muselo zmeniť plány. Aj ohľadom sťahovania. Niektorým sa adresu zmeniť podarilo, a iným nie, alebo dokonca museli svoje plány odložiť. V našom článku sa pozrieme na to, ako korona kríza ovplyvnila nehnuteľnosti.

Rok 2020 by sa dal nazvať aj rokom sedenia doma. Zrazu sme si uvedomili plusy a mínusy vlastného bývania. Šťastie majú tí, ktorí majú väčší byt, či dom so záhradou. Predsa len, tráviť niekoľko týždňov v malom byte, prípadne ešte aj pracovať z domu, je poriadny nápor na psychiku. Mnoho ľudí prehodnotilo svoje bývanie a začali rozmýšľať o zmene.

Ľudia akosi logicky predpokladajú, že počas pandémie ceny nehnuteľností poklesnú. Opak je však pravdou, a znížený dopyt tlačí ceny smerom nahor. Čím väčšie mesto, tým je rozdiel markantnejší. Koronavírusová pandémia má negatívny dosah na ekonomiku celého sveta, takže tento trend pokračuje všade. Ak ste sa však rozhodli pre nové bývanie , nezúfajte, stále sú tu možnosti. Dobrou správou je, že aj banky sa prispôsobili momentálnej situácii, a ponúkajú rôzne zvýhodnené úvery.

Nikoho neprekvapí, že najviac stúpol dopyt po víkendových domčekoch alebo chalupách. Veď čo môže byť krajšie, ako stráviť niekoľko dní „ na samote u lesa „ ? Či už sa rozhodnete pre rekonštrukciu alebo novostavbu, musíte počítať aj s oneskorením, alebo si pri práci budete musieť vypomôcť aj sami. Možno konečne nadišiel čas naučiť sa kvalitne maľovať steny či renovovať starý nábytok. Návodov ako na to, je na internete neúrekom.

Jedno je však isté, ani počas ekonomickej krízy či pandémie ľudia neprestali túžiť po kvalitnom bývaní, a svoje sny netreba odkladať, ale pracovať na nich. Čo ak sa vám práve teraz podarí predať byt po babičke, či kúpiť si pozemok na vysnívaný dom.

Mohlo by vás zaujímať