Ako investujú milionári

12. septembra 2017 Investovanie

Vedeli ste, že ak sa obklopíte bohatými priateľmi aj vy sa môžete raz stať boháčom? Veď  platí staré známe, ukáž mi kto sú tvoji priatelia a ja ti poviem kto si. Takže ak je bohatstvo jediné po čom túžite začnite touto prvou zmenou. Obávam sa, že to nebude jediné čo budete musieť urobiť. Bez premyslenia si v čom podnikať, spracovania rozumného podnikateľského a investičného plánu ako sa dostať  ku štartovnému kapitálu to nepôjde. Pokiaľ bude okolie v ktorom ste vyrastali naklonené k podnikateľským aktivitám, tak verte, že vám rodina so štartovným pomôže. Ak patríte do druhej skupiny, budete musieť o vašom obchodnom duchu  a potenciáli zhodnocovať kapitál presvedčiť svoju banku.

Úspešné začiatky

Keď ste podnikli všetky potrebné kroky a dosahujete vo svojom zabehnutom podnikaní jeden úspech za druhým, ste veľkým šťastlivcom. Ale inak by to ani nemohlo byť, veď odvážnym šťastie praje, ale platné je aj toto tvrdenie šťastena stojí pri tých, ktorí sú pripravení. Tu prichádzajú na radu vplyvný aj možno bohatší priatelia. Budete ich potrebovať či už ako radcov, alebo aj na to aby ste začali s nimi zdielať váš nový životný štýl.

Ako vyzerá „ozajstný“ milionár

Podľa rôznych prieskumov v tejto skupine dominujú podnikatelia, majitelia alebo konatelia spoločností a top manažéri. Takmer všetci majú vysokoškolské vzdelanie, najčastejšie sú vo veku 55 až 60 rokov. Sú cieľavedomí, rozvážny a psychicky vyrovnaný.

A dámy teraz pozor! Prevažne sú medzi nimi  muži. Ale nezúfajte, pretože rastúci trend  žien nachádzajúcich sa na vysokých pozíciách by tam mohol dotiahnuť aj práve vás.

Fakt je, že všetci úspešní ľudia, či už muži alebo ženy,  svojej práci rozumejú  a navyše ich baví. Idú za svojimi cieľmi, víziami a majú odvahu prekonávať prekážky. Voľný čas trávia aktívne, preferujú cestovanie, rôzne druhy športov. Žijú zdravo a väčšina z nich nie sú fajčiari. Hlavným zdrojom ich majetku je  reálne podnikanie, investovanie a práca. Len osem percent  z nich sa dostalo k bohatstvu dedičstvom.

Investovanie do nehnuteľností a startupov bohatí ľudia milujú

Milionári očakávajú najzaujímavejšie zhodnotenie pri nehnuteľnostiach, či už ide o stavebné pozemky, rezidenčné nehnuteľnosti, apartmány v zahraničí,  alebo poľnohospodársku pôdu. Takisto sa im zdá atraktívne a  predpokladajú pekné zhodnotenie pri investovaní do zabehnutých firiem. Čoraz väčšia dôvera v moderné technológie sa prejavuje aj rastúcim záujmom o startupy . Tieto tvoria  investičný potenciál.

Ďalšou menšou skupinou investícií, ktorá ale opäť ožíva sú alternatívne investície. Sem patria investície do umenia, zberateľstvo ako také –  vzácne mince, hodinky, šperky.

Túžite sa dostať do takejto skupiny boháčov a máte aj chuť podniknúť dlhú, ale dobrodružnú cestu? Urobte prvý krok, kliknite na náš web benjaminsig.com

 

Autorka: E.R.M.

Mohlo by vás zaujímať